Breaking News

Zo organiseer je een bedrijfsuitje op het water!

Een bedrijfsuitje organiseren vergt vaak een goede planning, waarbij weken en soms maanden van tevoren moet worden begonnen. Bij grote bedrijven kost dit veel tijd, bij kleinere bedrijven is er binnen een aantal weken tijd vaak genoeg te regelen. Een bedrijfsuitje op het water biedt diverse mogelijkheden, die zowel avontuurlijk als rustig en gezellig kunnen zijn. Lees snel verder hoe je een bedrijfsuitje als dit kunt organiseren!

Bedrijfsuitje organiseren

Het organiseren van een bedrijfsuitje op het water, begint bij vergaderen. Het is belangrijk om te weten wat je personeel wel/niet wilt. Zo kan je bijvoorbeeld een boot huren door middel van bootverhuur bijvoorbeeld. Maar als iedereen aangeeft avontuurlijk te zijn en wel tegen een stootje kan? Dan is een middagje raften ook een origineel idee! Indien je de vergadering hebt gehad en een idee hebt wat de mogelijkheden kunnen zijn voor het bedrijfsuitje op het water, kan er verder gebrainstormd worden. Zo is het ook belangrijk dat teambuilding wordt opgenomen in de gekozen activiteit. Het is belangrijk dat je team elkaar beter leert kennen en weet wat ze aan elkaar hebben, zowel op de werkvloer als hierbuiten.

Bedrijfsuitje op het water; mogelijkheden

Wanneer je een bedrijfsuitje op het water organiseert is het verstandig om na te gaan of niemand van je personeel zeeziek is. Een bedrijfsuitje op het water is dan geen goed idee, tenzij deze dag uit diverse onderdelen bestaat, ook op het vasteland en eindigt in een bedrijfsfeest bijvoorbeeld. Onder de mogelijkheden vallen bijvoorbeeld een rondvaart. Wanneer het bedrijf zich in steden als Rotterdam en Amsterdam bevindt, is dit de ideale locatie voor een rondvaart in eigen stad. Een rondvaart kan uiteraard ook in een andere stad plaatsvinden, met een lunch of diner op de boot.

Daarnaast kan je ook kiezen voor een avontuurlijk uitje zoals raften en/of kanoën. Raften moet van tevoren bekend worden gemaakt en goed worden besproken met het personeel, gezien het niet voor iedereen weggelegd is… Kanoën kan prachtig door rustige gebieden zoals Gelderland en Overijssel, maar er zijn ook diverse ‘ruigere’ tochten beschikbaar. Ook zeilen is een perfecte bezigheid tijdens een bedrijfsuitje op het water, uiteraard is dit seizoensgebonden! Een zeiltocht kan je net wat verder de zee op nemen en biedt gegarandeerd veel plezier. Bij een zeiltocht kun je vaak een diner boeken of zelfs barbecueën. Ook zijn er diverse activiteiten op de boot te organiseren, waaronder teambuilding mogelijkheden.

Neem de tijd, vraag het personeel om ideeën en tips en start met het organiseren van je bedrijfsuitje op het water! Een bedrijfsuitje vergt enige tijd en een juiste planning, de dag moet van begin tot eind gevuld zijn en in teken staan van gezelligheid en teambuilding. Succes!