Breaking News

Welke recreatie- en reisverzekeringen bestaan er allemaal?

  • admin
  • april 18, 2019
  • Reacties uitgeschakeld voor Welke recreatie- en reisverzekeringen bestaan er allemaal?
Welke recreatie- en reisverzekeringen bestaan er allemaal?

Van Nederlanders wordt gezegd dat ze kampioenen in verzekeren zijn. Maar dat blijkt toch niet helemaal waar. Nederlanders geven ongeveer 4 % van hun inkomsten uit aan verzekeringen maar dat komt doordat de zorgpremie in Nederland niet, zoals in vele andere Europese landen, via de belasting wordt betaald. En als we daar rekening mee houden staat Nederland ongeveer op de tiende plaats voor wat betreft de uitgaven aan verzekeringen. Wat wel bijzonder is, is dat de diversiteit aan polissen groot is. Vrijwel alles kun je verzekeren. Ook op het gebied van recreatie- en reisverzekeringen is een grote keuze. Wat kun je zoal verzekeren?

De caravan of vouwwagen verzekering

Voor veel mensen is het ultieme vakantiegevoel lekker weg gaan met de caravan of vouwwagen. In de natuur, op een camping waar de kinderen lekker kunnen spelen met andere kinderen. Een rondreis maken door zonnig Frankrijk om wijngaarden te bezoeken. Je laat het dagelijks leven echt even achter je. Je wilt onbezorgd op vakantie gaan. Met een verzekering voor de vouwwagen of caravan verzekering kun je onbezorgd van je vakantie genieten. Als er iets gebeurt hiermee, weet je dat alles goed wordt geregeld!

De reisverzekering

Als je op reis gaat kan er van alles gebeuren. Als je op een actieve vakantie gaat waar je bijvoorbeeld gaat snowboarden, dan kan je materiaalpech krijgen. Met een reisverzekering die past bij jouw reisplannen kun je heel wat risico’s verzekeren. Gaat je board kapot weet je dat je daar een passende vergoeding voor krijgt. En ga je duiken, is je duikuitrusting ook verzekerd. Let er wel op je de juiste verzekering voor jouw vakantie afsluit.

De ‘voor als de reis niet door gaat’ verzekering

Stel dat je een hele mooie reis hebt geboekt. Een reis waar je al lang naar uitkijkt en waar vaak een prijskaartje aan hangt. Je moet er toch niet aan denken dat je helemaal niets terugkrijgt als je vanwege zwaarwegende redenen de reis moet annuleren. De reden waarom je de reis niet kan laten doorgaan, heeft meestal al veel effect in jouw leven. Dan is het extra zuur als je niets terugkrijgt wanneer je je reis moet annuleren. Door dit risico te verzekeren, krijg je toch een deel terug van de reissom.

De bootverzekering

Nederland is een waterland. De vele plassen, meren, kanalen, rivieren, grachten en sloten worden druk bevaren. Hoogseizoen is natuurlijk het zomerseizoen. Dan zie je overal boten met mensen die genieten van het mooie weer, de natuur en de gezelligheid op het water. Maar doordat het zo druk is, loop je meer risico op schade aan je boot. Als je een aanvaring hebt is het al ellendig genoeg. Een bootverzekering maakt het mogelijk om jouw boot weer te herstellen. Ben je snel weer op het water te vinden!

De golf verzekering

Een sport die door steeds meer mensen wordt beoefend is de golfsport. Op zich niet zo gek omdat het een sport is die je het hele jaar kunt doen. Lekker buiten in de natuur, op een van de vele golfbanen in Nederland. De uitrusting die nodig is om een baan te lopen kan is wel wat duurder dan een voetbaluitrusting of een tennisoutfit. Gelukkig zijn er speciale verzekeringen voor de golf sporters die de uitrusting verzekeren tegen schade en verlies.

Natuurlijk is de ideale situatie die waarin alles goed gaat in je vakantie en als je vrij bent. Zorgeloos lekker buiten bezig zijn, sporten en kamperen in Nederland of in het buitenland. Maar als er dan iets mis gaat is het een prettige gedachte dat je een beroep kunt doen op een van de vele verzekeringen. Denk goed na wat jij nodig kan hebben om de risico’s die je loopt en die je financieel niet zelf kunt verzorgen. Verzeker verstandig zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dan is je ‘vrije vakantie gevoel’ wel heel snel over!