Breaking News

Vliegtickets kopen met een prepaid creditcard

Met een gewone creditcard kun je altijd vliegtickets kopen, of je ook een vliegticket kunt kopen met een prepaid creditcard lees je verderop in dit artikel. Ook lees je welke betaalmogelijkheden je nog meer kunt gebruiken voor het kopen van een vliegticket.

Natuurlijk kun je ook met een prepaid creditcard vliegtickets kopen, want voor de kaart kunt gebruiken moet je er geld op storten. Dit is overigens een betaalmethode die bij de meeste vliegtuigmaatschappijen alleen wordt geaccepteerd, iDeal is wel in opkomst maar nog niet overal.

Maar als je geld stort op je prepaid creditcard kun je gewoon overal betalen, en het fijne is dat je niet ineens een hoop geld kwijt bent als deze gestolen of verloren raakt. Wacht dus niet als je een creditcard aanvragen wilt, je loopt geen risico’s en het is gewoon erg handig als je een creditcard hebt.

Welke vliegtuigmaatschappijen accepteren de prepaid creditcard

Niet alle vliegtuigmaatschappijen accepteren gewone Nederlandse betaalkaarten en dus ook niet de prepaid creditcard. Dit heeft onder andere te maken met fraude, daarom vragen sommige luchtvaartmaatschappijen ook om je kaart mee te nemen als je incheckt.

Bij Ryanair kun je betalen via iDeal, Visa, Mastercard, American Express, Diners Club, Discover en Paypal en dus ook met de prepaid creditcard van Mastercard. Bij Transavia worden nog meer betaalmogelijkheden aangeboden, namelijk: iDeal, Visa Electron, Mastercard debitcard, Mastercard credit card, Visa credit card, American Express, Paypal, Mastercard prepaid, Visa prepaid en dus ook met de prepaid creditcard van Mastercard en Visa.

Bij KLM, Vueling, EasyJet en Wizz Air kun je als enige maatschappijen niet met de prepaid creditcard betalen. Bij KLM kan je alleen met een standaard creditcard betalen. Bij Vueling kun je ook met iDeal betalen naast de standaard creditcard, discover en paypal.

Easyjet ook alleen met de standaard creditcard en diners club. En bij Wizz Air ook met de standaard creditcard en via bankoverschrijving, maar bij Wizz Air moet je betaalkaart wel voorzien zijn van een Securcode. Natuurlijk kan deze informatie ten alle tijden veranderen, controleer daarom altijd goed de informatie op de website van de vliegtuigmaatschappij.