Breaking News

Vergeet deze 6 zaken niet als je op wintersportvakantie gaat!

  • admin
  • december 15, 2018
  • Reacties uitgeschakeld voor Vergeet deze 6 zaken niet als je op wintersportvakantie gaat!

De zomer is helaas voorbij, maar er is wel bijna weer een tijd van vakantie aangebroken. De kerstvakantie welteverstaan. Sommige mensen besluiten met de familie thuis te blijven en leuke dingen te doen, maar een groot gedeelte van de Nederlandse gezinnen gaat de hort op. Bijvoorbeeld op wintersport naar Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk of Tsjechië. Wat je echt niet moet vergeten wanneer je op wintersportvakantie gaat? Je leest het hier!

Wintersportvakantie

In de populaire wintersportgebieden is vrijwel alles te huren of te kopen, dus wanneer je iets vergeet loop je niet tegen problemen aan. Veel mensen kiezen er bewust voor om geen ski’s of snowboard aan te schaffen, maar als je toch elk jaar de sneeuw opzoekt ben je wellicht goedkoper uit door het eenmalig aan te schaffen. Wat zijn nu, naast je paspoort en je wintersportjas, belangrijke spullen om mee te nemen tijdens deze vakantie? We noemen er een paar.

1. Thermokleding
Niet onbelangrijk wanneer je de besneeuwde bergen in gaat om een dagje te skiën of snowboarden, is thermokleding. Het is heerlijk om onder een dikke winterjas en -broek een thermolegging en thermotrui aan te trekken. Dit zorgt ervoor dat je de warmte goed vasthoudt en niet snel zult afkoelen. Je bent natuurlijk niet de hele tijd volop in beweging, dus wanneer het dan -5 graden is, zul je met thermokleding niet snel afkoelen.

2. Snowboots
Je zult tijdens de wintersport natuurlijk niet continu op je ski’s staan, daarom is het handig om snowboots mee te nemen. Wanneer je dan even boodschappen gaat doen, of je om een andere reden door de sneeuw moet bewegen, zul je niet met natte voeten vast komen te zitten. Een echte aanrader om mee te nemen!

3. EHBO-doos
Kleine ongelukjes kunnen gebeuren, zorg daarom voor een goed gevulde EHBO-doos zodat je deze zelf kunt oplossen zonder direct naar een EHBO-post te hoeven. Zorg voor een stripje paracetamol, pleisters, ontsmettingsmiddel en een drukverbandje. Wees voorbereid.

4. Zonnebrand
Om te voorkomen dat je aan het einde van de vakantie met een grote witte vlek van de zonnebril in je gezicht naar je werk moet, is het belangrijk om je in te smeren. Je bent veel buiten, en ook al lijkt de zon niet fel, je kunt nog flink verbranden. Doe daarom ’s morgens voor je de bergen in gaat, lekker wat zonnebrand op je gezicht om verbranding te voorkomen.

5. Veiligheidshelm
Of je nu een ervaren skiër of snowboarder bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. Vallen doen we allemaal tijdens de wintersport, maar zonder veiligheidshelm kan dit voor nare problemen zorgen. Draag daarom, voor alle veiligheid, een helm om je hoofd te beschermen.

6. Reisverzekering
Last but not least, zorg voor een goede reisverzekering. Om ervoor te zorgen dat je niet voor vervelende financiële verrassingen komt te staan, is het een prettig gevoel om een verzekering af te sluiten. Kies zelf waar je graag verzekerd voor wilt zijn. past een annuleringsverzekering het best bij jouw situatie, of eerder een reisverzekering? Lees je goed in en maak een keuze.