Breaking News

Vakantie in eigen land: huur een dagje een boot in Amsterdam

  • admin
  • februari 5, 2019
  • Reacties uitgeschakeld voor Vakantie in eigen land: huur een dagje een boot in Amsterdam

Heb je maar beschikking over een klein budget dit jaar? Er valt van alles te beleven in je eigen hoofdstad! En voor het echte vakantiegevoel (en om die massa’s toeristen te vermijden) moet je het water op. Huur daarom een boot in Amsterdam! Niet zo’n toeristische rondvaartboot, maar je eigen sloep. Dit kan het hele jaar door. Je bepaalt zo je eigen vaarroute en je hebt er helemaal geen vaarbewijs voor nodig!

Een verfrissend drankje in de hand en een goed gevulde picknickmand aan je voeten en de dag is compleet! Wel hopen dat het een beetje aardig weer is natuurlijk, maar knus met een deken om je heen is natuurlijk ook heel gezellig. Denk er nog wel even aan om je zwemvest aan te doen! Meestal zijn deze al bij de prijs van de boot inbegrepen.

Wist je dat je er veel Amsterdamse hoogtepunten ook vanaf de grachten te bewonderen zijn? Vaar, bijvoorbeeld, over de beroemde Heren- en Prinsengracht, bewonder de eeuwenoude grachtenpanden, en ontdek de gezellige grachtjes in de Jordaan. Een insider tip: vaar ook eens via de Plantage-route langs Artis. Je waant je dan bijna op safari, omdat je de olifanten en giraffen kunt zien lopen.

Goed voorbereid het water op

Ga wel goed voorbereid op reis. Zorg daarom dat je de vaarregels kent. Kijk goed om je heen en geef voorrang. En het is ook belangrijk dat je zelf goed gezien wordt. De grachten in Amsterdam zijn immers vaak drukbezet. Door goed op te letten wordt het voor iedereen op het water een prachtige dag.

Download vooral de Vaar-app van Waternet voor je in de gehuurde boot stapt. Hierop staan vaarroutes en ook de vaarregels. Ook heel nuttig is de drukte indicator, waarop je per gracht kunt checken of het er rustig of druk is.

Check van te voren de weersverwachting wel nog even. Het is niet erg als het een beetje koel is buiten, maar het is natuurlijk zonde van je dagtrip als het regent dat het giet. Ook is er dan een grotere kans op onderkoeling en dit is natuurlijk niet wenselijk!

Als laatste (maar zeker niet onbelangrijk): de schipper is natuurlijk verantwoordelijk voor de veiligheid van iedereen in de boot. Helaas voor deze persoon dus geen alcoholische versnaperingen.

Waar wacht je nog op?! Huur vandaag nog een boot in Amsterdam! 

Nog even de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje:

+  unieke ervaring                                          –  geen gids of professionele schipper aan boord

+  een boot voor jezelf en vrienden/familie –  de kapitein moet nuchter blijven

+  complete vrijheid                                      –  weersafhankelijk

+  geniet van je eigen eten en drinken