Breaking News

Top 3 mooiste bestemmingen in Thailand

Inspiratie over reizen opdoen, dromen van verre bestemmingen en witte palmenstranden. Dat doen we allemaal voor we een reisbestemming uitkiezen. We maken graag gebruik van de reis ervaring van anderen, om de perfecte vakantie uit te kiezen.

Bangkok

Waar denken we aan bij de reisbestemming Thailand? Als eerste aan de hoofdstad Bangkok. Bangkok hoort zeker op de eerste plaats in de top drie. Het koninklijk paleis van Bangkok is een bezienswaardigheid die je niet mag overslaan. Op het terrein van het koninklijk paleis bevindt zich ook de ‘Wat Phra Kaew’ tempel. Daarin staat de wereldberoemde smaragdgroene Boeddha. Wat is er nog meer te doen in Bangkok? Als je een wandeling door de stad maakt kom je de vele ‘wats’, of, boeddhistische tempels, tegen. Absoluut een bezoek waard. Gek op winkelen? Bangkok heeft heel wat grote shopping-malls. Er zijn ook uitstekende restaurants en prima uitgaansmogelijkheden.

Chiang Mai

Nog een highlight, die zeker niet op de lijst mag ontbreken, is de stad Chiang Mai. Ook een belangrijke stad in Thailand, omdat de stad aan de beroemde “zijderoute” ligt. Dit is de handelsroute die vroeger gebruikt werd om handel te drijven tussen oost en west Azië. Er zijn verscheidene bezienswaardigheden in de stad. Zoals in heel Thailand natuurlijk ook diverse tempels, als Wat Chedi Luang, Wat Phra Singh, en Wat Chiang Man. Er is een bijzonder mooi stadspark ‘Buak Had’. De stad heeft ook nog oude stadsmuren en poorten en een night Bazaar. Als je van buitensporten houdt, zoals bijvoorbeeld raften, kun je dat prima doen in de ongerepte natuur van Chiang Mai. In de buurt van Chiang Mai is het tevens mogelijk om een rit op een olifant te maken.

Koh Chang

Hou je van luieren? Heerlijk zonnen op een parelwit strand, azuurblauwe zee, rust en prachtige natuur? Wil je genieten onder de schaduw van een palmboom en de geweldige natuur onder water bewonderen? Dan is het prachtig groene, en bergachtige eiland Koh Chang, echt iets voor jou. Op het eiland is de mogelijkheid om een duikcursus te volgen. Er zijn ook mogelijkheden om allerlei boten te huren. Koh Chang betekent olifanten eiland. Dan kan een rit op een olifant natuurlijk niet ontbreken. Wel belangrijk om uit te zoeken of je een olifant-vriendelijk kamp kan vinden, wat de rit zowel voor jezelf als voor de olifant plezierig zal maken.

Hopelijk heeft deze reis ervaring je inspiratie over reizen gegeven en sta je te popelen om je koffers te pakken. Veel reisplezier.