Breaking News

Steeds meer luxe vakanties

Vakanties worden steeds luxer. Ging je vroeger kamperen in een tentje of caravan, tegenwoordig is “Glamping”, luxe kamperen in de natuur het toverwoord om tot rust te komen. Ook luxe cruises en wellness reizen winnen snel aan terrein.

En om maar niet te spreken van safari’s, verre rondreizen, yoga vakanties, golfreizen en wijnreizen.  Maar waar boek je zo een luxe vakantie en hoe weet je dat je echt waar voor je geld krijgt? Op deze pagina een beschouwing over luxe vakanties, particuliere verhuurders en het belang van een garantiefonds.

Een luxe vakantie bij een solide reisorganisatie boeken?

De meeste luxe reizen zoals cruises, safari’s en wellness reizen worden via reisorganisaties geboekt. Als je er zeker van wilt zijn of zo een reisorganisaties betrouwbaar is, controleer dan even of deze is aangesloten bij de SGR en ANVR en lees tevens de reviews van mensen die eerder een reis of cruise hebben geboekt via een bepaalde organisatie.  Reisorganisaties en touroperators die aangesloten zijn bij de ANVR en SGR nemen hun klanten serieus.

Bij een onverhoopt faillissement van zo een organisatie sta je als klant niet met lege handen en krijg je of je geld terug of een vergelijkbare reis, cruise of vakantiehuis aangeboden. Handig als jij je bijvoorbeeld verheugd hebt op een verblijf in een vakantiehuis of villa met jacuzzi en sauna en de reis geannuleerd is door faillissement van de organisatie waar jij je wellness reis geboekt had.  Een luxe reis of vakantie boeken bij een solide reisorganisatie of touroperator heeft zo zijn voordelen.

Zelf je luxe vakantie samenstellen.

Als je niet afhankelijk wilt zijn van een reisorganisatie maar wel behoefte hebt aan een luxe rondreis, vakantiehuis of cruise, kan je ook zelf je reis samenstellen. Op websites zoals marktplaats en ZoekertjesNet vind je een groot aanbod reizen, vakantiehuisjes en villa’s die door particulieren worden aangeboden. En je kunt op deze websites tegen een geringe vergoeding adverteren.

Bij het boeken van een luxe villa met zwembad, sauna en jacuzzi bij een particuliere verhuurder is enige  voorzichtigheid wel geboden. Dat geldt ook als je een rondreis, cruise of safari bij een kleine reisorganisatie wilt boeken, welke niet is aangesloten bij een vakantie garantiefonds zoals de SGR. Als jij je vakantie hebt betaald en de verhuurder of organisator komt zijn verplichtingen niet na, sta je met lege handen.

Ook al ben je een avonturier en heb je het heft graag zelf in handen, je duur verdiende vakantiegeld kwijtraken, is voor niemand fijn. Aan de andere kant, je vakantie bij een particulier boeken kan je wel een verrassend leuke ervaring opleveren en aan avontuur zal  geen gebrek zijn.

Geld is belangrijk maar vakantiegeluk en zekerheid in het leven is niet te koop. Kies je voor een luxe vakantie met zekerheid of ga je voor het avontuur?