Breaking News

Reizen door Zuid Amerika: # heerlijke gerechten die je geproefd moet hebben

  • admin
  • december 15, 2018
  • Reacties uitgeschakeld voor Reizen door Zuid Amerika: # heerlijke gerechten die je geproefd moet hebben

Wanneer je reist door Zuid Amerika kom je een groot scala aan heerlijke (onbekende) recepten tegen! Wil je de heerlijke Zuid Amerikaanse keuken ook thuis proeven? Ga dan aan de slag met avocado olie en andere ingrediënten om de meest lekkere gerechten na te maken in eigen huis! In onderstaand artikel geven wij je alvast diverse gerechten die je gemakkelijk thuis kunt maken.

1. Ceviche

Dit gerecht is echt Zuid Amerikaans en kan met diverse soorten vis worden bereid. Zo kan dit geserveerd worden met garnalen, witvis en kabeljauw bijvoorbeeld. Vaak wordt dit gerecht geserveerd met rode ui, knoflook, Spaanse peper, mais, koriander en zoete aardappel. Het belangrijkste ingrediënt is versgeperst limoensap, waar de vis als het ware in gekookt wordt. De vis in een ceviche gerecht wordt namelijk koud bereid en geserveerd. Door middel van het lang marineren in limoensap en af en toe sap scheppen over de vis kan het gegeten worden. Maak je dit zelf? Let dan goed op dat de vis van het glazige af is en aan de buitenkant mat is!

2. Enchiladas met gehakt

Een gerecht dat veel mensen al kennen zijn enchilada’s. Dit zijn gevouwen tortilla’s, die je in principe kunt vullen met wat je maar wilt! Zo is er een mogelijkheid tot een vegetarische enchilada, eentje met kip of gehakt bijvoorbeeld. Een Zuid Amerikaanse variant is de enchilada met gehakt, waarbij diverse kruiden en specerijen zoals koriander, knoflook en cayenne poeder de smaakmakers zijn. Voor een extra bite kun je denken aan verse ui, paprika mais en tomatensaus om er een lekker geheel van te maken!

3. Maissoep

In Zuid Amerika zijn ze gek op mais, dit komt dan ook in diverse gerechten terug, mede door de veelzijdigheid van de groente. Een romige maissoep is ideaal voor in de zomer door zijn frisse, maar toch romige smaak. Echter is dit ook lekker in de koudere seizoenen, want soep is dan altijd goed! Voor maissoep heb je nodig, mais, zoete aardappels, zure room, groente bouillonblokje, olie en een blender of staafmixer. Naar smaak voeg je een sjalot, knoflook, peterselie en peper en zout toe. Als extra kun je ook denken aan een eetlepel rode curry pasta. In stappen, voeg je de diverse ingrediënten toe aan de pan met het groente bouillonblokje en laat je het enige tijd koken. Vervolgens maak je het tot een geheel door een blender of staafmixer zijn werk te laten doen en kun je genieten van een heerlijke kom soep met zure room als topping (indien je nog over hebt).

4. Ribeye met chimichurri

Chimichurri is een zeer populaire saus die menig mens al kent. Uiteraard is dit het lekkerst geserveerd met een heerlijk ribeye. De ribeye wordt met olie, zout en peper bestrooid en afgedekt om vervolgens om kamertemperatuur te komen. Daarnaast raden wij aan dit vlees op de barbecue te bereiden om een heerlijk mals stuk vlees met een bite te garanderen. Voor de chimichurri zijn ingrediënten zoals: rode peper, peterselieblad, olijfolie, knoflook, oregano, rode wijnazijn en bieslook benodigd. Het sausje wordt vaak een dag van tevoren bereid zodat de smaken kunnen intrekken en het een heerlijke aanvulling is bij de ribeye.

Proef bovenstaande gerechten en geniet! Maar ga ook zeker een keer op reis naar Zuid Amerika als de gelegenheid er is. Hier ontdek je een hele andere wereld en geniet je van de lekkerste gerechten vol met smaakexplosie en alles is er verser dan vers!