Breaking News

Regel deze 4 belangrijke zaken voordat je op wereldreis gaat

Het staat al jarenlang op je bucketlist en nu gaat het er dan eindelijk van komen: je gaat op wereldreis! De voorpret kan echter pas écht beginnen wanneer je al de benodigde voorbereidingen hebt getroffen, en goed voorbereid op reis gaat. Zelfs als je een avontuurlijke wereldreiziger bent die vooraf zo min mogelijk wil plannen, ontkom je niet aan het regelen van een aantal zaken. Je wil achteraf immers wel terug kunnen blikken op een fantastisch avontuur. Om er zeker van te zijn dat jouw wereldreis soepel zal verlopen, zetten we daarom vast 4 belangrijke zaken voor je op een rij!

1.Vaccinaties

Wanneer je op wereldreis gaat kom je ongetwijfeld in gebieden waarvoor vaccinaties aanbevolen of zelfs verplicht zijn. In veel verre landen komen helaas vervelende ziektes en virussen voor, waartegen je zeker goed beschermd wil zijn. Bovendien mag je sommige landen niet eens betreden zonder de juiste inentingen. Zorg er dus voor dat je niet voor verrassingen komt te staan! Weet je lang van tevoren dat je een wereldreis gaat maken? Kies dan voor een aanvullende verzekering, zodat je een vergoeding krijgt voor het halen van vaccinaties.

2.Verzekeringen

Wie lang op reis gaat kan zich maar beter goed verzekeren. Kom je bij een reisje naar Benidorm nog weg met een goedkope kortlopende reisverzekering, wanneer je een wereldreis gaat maken zal je waarschijnlijk een nieuwe polis moeten afsluiten. Voor reizen langer dan 60 dagen heb je over het algemeen een ‘lang op reis’ verzekering nodig. Vroeger was er maar één aanbieder bij wie je die kon afsluiten en je betaalde daarom een behoorlijk hoge prijs. Tegenwoordig bieden echter steeds meer reisverzekeraars een ‘lang op reis’ module aan. Vergelijk daarom vooraf de verschillende verzekeringen en kijk bij welke aanbieder je een goedkope verzekering, met de beste dekking kunt krijgen!

3.Visums

Waarschijnlijk wil je niet je gehele reis vooraf al plannen. Wanneer je leuke mensen ontmoet of onderweg goede reistips krijgt, wil je hier wel spontaan naar kunnen handelen. Het is echter wel slim om je vooraf enigszins te verdiepen in welke visums je voor welk land nodig hebt. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd vóór je het vliegtuig instapt, de juiste papieren op zak hebt. Niet elk land biedt immers de mogelijkheid om dit bij aankomst nog te regelen!

4.Verdiep je in de cultuur

Het leuke van het maken van een wereldreis is onder meer dat je in aanraking komt met veel verschillende culturen. Verdiep je echter vooraf wel in de belangrijkste regels van een land en de gebruiken en gewoontes van de plaatselijke bevolking. Je zult namelijk niet de eerste goed bedoelende wereldreizigers zijn, die in de problemen komt vanwege een gebrek aan kennis. Wat wij in Nederland heel normaal vinden, wordt in een ander land wellicht als zwaar beledigend of zelfs ronduit misdadig gezien. Gun jezelf een positieve ervaring en verdiep je daarom in de plaatselijke cultuur. Zo weet je zeker dat jouw wereldreis een unieke en positieve ervaring wordt!