Breaking News

Het ultieme kerstcadeau; een reis naar Londen

Ben jij al een tijdje op zoek naar het perfecte kerstcadeau voor dit jaar? En heb je een voetballiefhebber die nog een mooi presentje van je krijgt? Dan kun je natuurlijk uren rondneuzen in de Ajax fanshop, je verdiepen in de abonnementsvormen van voetbaltijdschriften of hopeloos lang zoeken in de lokale sportwinkel. Je kunt ook gewoon groots uitpakken en je dierbare voetbalvriend het ultieme kerstcadeau geven: een reis naar Londen! Daarmee pak je het grondig aan en zorg je voor een onvergetelijk kerstcadeau.

Waarom een reis naar Londen?

Waarom niet, zou je haast zeggen. Een weekendje weg is leuk en daar leent Londen zich uitstekend voor. Allereerst is Londen natuurlijk gewoon een geweldige stad om te bezoeken, ook als je geen voetballiefhebber bent. Bezoek de Big Ben, stap in een rode dubbeldekker om de stad te ontdekken en geniet van een wandeling langs de Thames. Natuurlijk is het nachtleven ook de moeite van een bezoekje waard en vergeet vooral niet lekker scones te gaan eten rond tea time. Maar voor de voetballiefhebber is Londen natuurlijk meer dan dat. In Londen zitten maar liefst veertien professionele voetbalclubs waarvan er vijf in de premier league spelen. Het staat dan ook niet voor niets in de top 3 van bestemmingen voor voetbalreizen!

Een voetbalwedstrijd bezoeken

Heb je de kans, scoor dan zeker tickets voor een voetbalwedstrijd van een van de Londense topclubs. Wil je het groots aanpakken, dan ga je naar een wedstrijd van toppers als Chelsea of Arsenal. Maar ook de League Two clubs spelen wedstrijden die zeker het bekijken waard zijn. Wil je er een echte voetbalreis van maken, dan bezoek je natuurlijk meerdere wedstrijden. Of plan de reis zo dat er twee Londense toppers tegen elkaar spelen. De sfeer die dan in het stadion hangt zul je niet snel vergeten.

Bezoek de stadions

Over stadions gesproken, overdag gebeurt daar natuurlijk niet zoveel en dat is de ultieme kans om een rondleiding te boeken. Neem een kijkje in de catacomben van de arena’s waar de gevechten plaatsvinden. Ontdek de kleedkamers, de bestuurskamer, beklim de tribune en natuurlijk wil je even op de middenstip staan. Dat kan allemaal tijdens de diverse rondleidingen in de diverse stadions. En natuurlijk ga je daarna even langs de fanshop bij het stadion, want een aandenken aan zo’n unieke voetbalreis mag niet ontbreken.

Dat wordt een reis om nooit te vergeten. Zet de kerstboom maar vast klaar, want dit kerstcadeau maakt de feestdagen nog nét een beetje mooier!