Goedkope landen voor een stedentrip

Europa heeft absoluut heel veel geweldige stedelijke plekken die goed voor je portemonnee zijn! Een beetje onderzoek bij het plannen van jouw ultieme low-budget stedentrip door Europa kan zo heel succesvol zijn.

Geweldige mogelijkheden voor weinig geld

Vooral Oost-Europa staat bij velen bekend om de goedkoopste landen die je in Europa kunt bezoeken. Maar zelfs enkele van de meer populaire reisbestemmingen bieden toch nog volop mogelijkheden om alsook hier een goedkope vakantie in te plannen. We behandelen hieronder een aantal interessante mogelijkheden.

Boedapest, Hongarije

Boedapest is zoveel goedkoper dan bijvoorbeeld Londen of Parijs. Je kunt hier voor relatief weinig geld als koningen leven en zo voor een fractie van de kosten een heel luxe ervaring beleven. Iets wat in de meeste andere Europese steden heel moeilijk is. Het is dan ook echt één van de goedkoopste steden in Europa om te bezoeken en echt perfect als je over een beperkt budget beschikt.

Porto, Portugal

Porto is een zeer populaire kustplaats in Portugal. Dit is waarschijnlijk het goedkoopste land in West-Europa. Porto wordt vaak met Lissabon vergeleken, de hoofdstad van het land, en heeft een zeer rijke geschiedenis plus een bruisend nachtleven. Het is daardoor ongetwijfeld één van de meest interessante en levendige steden in Europa die je zeker al in 2022 zou willen bezoeken!

Krakau, Polen

Krakau is de op één na grootste stad van Polen en is alsook één van de allergoedkoopste steden van Europa. Het kan zich met de middeleeuwse charme van Praag meten, maar het trekt veel minder bezoekers. Dus als ook jij geen genoeg kan krijgen van het bezoeken van de oude steden van Europa, dan zul je het zeker geweldig vinden om Krakau te bezoeken.

Valletta, Malta

De beroemde hoofdstad van Malta is absoluut één van de meer betaalbare hoofdsteden om naar af te reizen. Zorg er dan echter wel voor dat je hier buiten het zomerseizoen naartoe reist en evenzo de andere wat drukkere vakantieperiodes vermijdt. Er is hier veel te ontdekken, want de stad staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. En het bevindt zich op een eiland, dus kan je tevens flink van het strand genieten!

Nîmes, Frankrijk

Een andere en zeer bijzondere Europese stad waar veel toeristen nog niet veel van gehoord hebben is Nîmes. Een reis naar Nîmes kan heel goedkoop zijn. Want alles, van de accommodatie en het vervoer, tot aan het eten en drinken is heel betaalbaar. En de stad zelf heeft zoveel mooie plekjes om te ontdekken. Zoals onder meer de Romeinse arena van Nîmes, die veel beter bewaard en ook nog een stuk groter is dan het Colosseum in Rome.

Betaalbare steden via goedkope vliegtickets

Europa zit boordevol ongelooflijk betaalbare steden. En als jij heel slim gebruik maakt van de soms belachelijk goedkope vliegtickets die je online kunt verkrijgen, dan moet een goedkope stedentrip zeker mogelijk zijn!

Enkele andere geld besparende tips

Als laatste willen we hier graag nog enkele belangrijke tips aan toevoegen. Je kunt namelijk flink op de bagagekosten besparen als jij je grote koffer thuis laat en enkel handbagage meeneemt. Plus profiteer zoveel mogelijk van specifieke promotiecodes voor bijvoorbeeld Booking.com of Airbnb. Dat kan zo eveneens wat kosten besparen.

Maar bovenal en dat is echt het allerbelangrijkste: heb veel plezier, blijf veilig en geniet volop van je low-budget Europese stedentrip!