Breaking News

Goed voorbereid backpacken

Veel mensen dromen ervan om te gaan backpacken. Gewoon je rugzak inpakken, een ticket boeken naar een verre bestemming en eenmaal daar aangekomen zien we wel wat we gaan doen. Maar het is niet verstandig om volledig onvoorbereid te vertrekken. Hoe avontuurlijk je het ook wilt, het is wel verstandig om je enigszins voor te bereiden. Anders is de kans groot dat je al na twee weken alweer op Schiphol staat omdat je avontuur door onvoorziene omstandigheden vroegtijdig is geëindigd. Meer inspiratie voor jouw backpack avontuur vind je op de reisblog van Reisjevrij.


Maak een reisplan

Als je van plan bent om een rondreis te gaan maken dan is het verstandig om ongeveer te plannen hoe je wilt reizen. Naar welke bestemming vertrek je vanuit Nederland? Hoe lang wil je daar ongeveer blijven? Wat is de volgende bestemming? Je hoeft echt niet al je vliegtickets op datum te boeken. Maar als je zonder planning op reis gaat, is de kans groot dat je vastloopt. Sommige landen kun je in bepaalde periodes van het jaar beter niet bezoeken vanwege grote droogte of juist veel regen. Ook het orkaanseizoen kan in bepaalde gebieden een rol spelen bij het maken van je planning.


Visums aanvragen

Voor veel landen buiten Europa heb je een visum nodig. Wil je meerdere landen bezoeken tijdens je backpack reis, bezoek dan de websites van de landen waar je naartoe wilt en ga na of het nodig is om een visum aan te vragen. Zo ja, doe dit dan tijdig zodat je niet bij aankomst op de luchthaven wordt tegengehouden of teruggestuurd. Voor sommige visumaanvragen moet je ruim van tevoren actie ondernemen. Het is meestal het handigst om je visa al in Nederland aan te vragen. Voor sommige landen zoals China moet je daarvoor precies aangeven wanneer je in het land bent en waar je logeert. Maar als je het visum eenmaal hebt kun je dat soort gegevens vaak wel weer wijzigen.


Is een land veilig?

Als je landen wilt bezoeken waar het niet altijd veilig is, zoals bepaalde landen in Azië en Afrika, dan is het verstandig om kort voordat je zo’n land bezoekt de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Hier lees je welke delen van een land je beter kunt mijden, met welke epidemieën je rekening moet houden en of er wellicht vanwege politieke onrust in een land aanvullende waarschuwingen zijn.


Werken in het buitenland

Veel backpackers werken tijdens hun vakantie om geld te verdienen voor het volgende traject. Vaak kan dit wel met een toeristenvisum. Zoek dit wel goed uit voordat je vertrekt, want anders kan je hierdoor flink in de problemen komen. Pas ook op voor uitbuiting, sommige werkgevers maken maar al te graag gebruik van backpackers die op de boerderij, in de winkel of in de horeca willen werken en buiten ze uit. Je bent en blijft je eigen baas en als je 10 uur per dag moet werken voor een hongerloontje dan is het misschien een idee om wat anders te zoeken.


Houd contact met het thuisfront

Het is belangrijk om regelmatig contact met het thuisfront te houden. Zeker als je niet één eindbestemming hebt als backpacker. Zo weten je naasten altijd waar je bent en kunnen ze je in geval van nood makkelijker bereiken. Mobiele telefoons hebben in het buitenland lang niet altijd en overal goed bereik. Wil je meer lezen over backpacken en de beste tips krijgen voor jouw droomreis? Bezoek dan reisjevrij.nl. Hier vind je veel informatie die nuttig kan zijn als jij binnenkort met je rugtas de wijde wereld in wilt trekken.