Een dag uit het leven van een ski-zwerver in Frankrijk

Sommige personen kunnen jou het leven als een zogenaamde ski-zwerver of ski bum niet genoeg aanbevelen. Zij begonnen zo een leven vol avontuur en hebben daarna nooit meer achterom gekeken. Iedere nieuwe dag zal zo nooit meer hetzelfde zijn. Dus vergeet de zon, het strand en de zoete geur van de zomer maar. En kies liever voor een leven in de Franse Alpen in de winter. Je zult dan niet alleen een geweldige tijd beleven, maar gegarandeerd ook de rest van je leven fraaie verhalen over de ski cultuur vertellen!

Word ook een ski-zwerver

Als jij er ook ooit van gedroomd hebt om een time-out te nemen en een ski-zwerver te worden, dan heeft een winter die je bijvoorbeeld in Chamonix doorbrengt veel allure. Je kunt er immers geld mee verdienen en jezelf zelfs als een instructeur kwalificeren. Maar laten we dan wel eerst even een fundamentele misvatting uit de wereld helpen. Want je gaat echt niet elke dag nieuwe ski sporen achterlaten en de hele nacht feesten. Maar jij zult wel zonder twijfels een veel betere skiër of snowboarder worden. En jouw vaardigheden van het Frans en andere vreemde talen verbeteren.

Niet zo eenvoudig of zorgeloos als gedacht

Als skiën je lievelingshobby is, dan denk je waarschijnlijk dat al die ski-zwervers in hun Airforce wintersportkleding een behoorlijk begeerlijk leven leiden. Een leven dat natuurlijk alleen maar om het skiën draait. Het leven als een ski bum is echter niet zo eenvoudig of zorgeloos als je in eerste instantie zou denken. Want zoals elke skiër wel weet, zijn de skipas prijzen, skikleding, ski’s en schoenen vrij kostbaar. Voeg daar dan nog de kosten van levensonderhoud aan toe. Dan zal een ski-zwerver worden inderdaad een behoorlijk serieuze taak worden. Maar met een goede planning is het toch mogelijk!

Het ultieme ‘ski bum plan’

Als jij graag een skiseizoen wilt wijden aan het worden van een heuse ski-zwerver, neem dan zeker geen last minute beslissing. Hoe eerder jij begint met plannen, hoe groter de kans is dat je een baan in Frankrijk krijgt en er huisvesting vindt. Bij de juiste aanstelling krijg je direct een seizoenspas voor de gehele Portes du Soleil of het Chamonix Mont-Blanc skigebied.

Fase één om een echte ski-zwerver te worden is ook pas voltooid als jij de wereld van verantwoordelijkheden in Nederland even compleet achter je laat. Je hebt dan maar één verantwoordelijkheid: zoveel mogelijk dagen op de piste doorbrengen.

Spaar en verdien geld

In jouw eerste jaar op je nieuwe sneeuw universiteit is 3 maanden op de skipiste aanwezig zijn een mooi doel. Daar is natuurlijk wel geld voor nodig, zowel in de vorm van verdienen als sparen. Gelukkig is geld verdienen, voorafgaand aan de opening van de skiliften, vrij eenvoudig in de Franse skigebieden.

Volgens de kenners zijn de vacaturesites chronisch onderbezet, En wordt er volop overwerk gedraaid om de toestroom van alle skiërs in de Franse Alpen voor te bereiden. Werken voordat de skiliften al draaien is niet zo heel erg leuk. Dus wees voorbereid om een maand of twee diverse weken veel werkuren te draaien voordat het skiseizoen begint.

De pre-ski-zwerver leefregels

Volgens het internet moet je in deze pre fase op de volgende leefregels letten:

  • Accepteer geen baan waarbij je voor 16.00 uur op je werk moet zijn
  • Zorg ervoor dat je geen auto hoeft af te betalen
  • Gebruik geen creditcard
  • Heb geen kinderen
  • Koop geen huis
  • Heb geen huisdier (zelfs niet een goudvis!)
  • Ben voor je skipas nooit afhankelijk van een baan
  • Geef niet al je geld uit aan de bar
  • Werk extra in de zomermaanden
  • Koop een ziektekostenverzekering

Let op! Sommige van deze leefregels kunnen overbodig worden naarmate een ski-zwerver wat ouder (en soms verstandiger) wordt!

Volg je Franse Alpen roeping

Zo kunnen we dit verhaal concluderen dat een ski-zwerver iemand is, die zijn of haar leven rond het skiën organiseert. Zodat de dagen vrij zijn om te skiën. De beter betaalde banen in de ski-industrie zijn er voor ski-zwervers met hersens, geluk en een langdurige toewijding. Om zo nog tot ver in de middelbare leeftijd op de ski’s te glijden.

 

Als jij nu denkt dat dit het leven is wat jij absoluut zoekt, dan zijn we blij dat je dit artikel gelezen hebt. Om daarna jouw Franse Alpen roeping te volgen!