Breaking News

De records van de Efteling

De Efteling is een attractiepark met veel gave achtbanen, mooie sprookjes en adembenemende shows. Het beste pretpark van Nederland heeft over de jaren heen aardig wat records op zijn naam geschreven. Het park komt zelfs meermaals voor in het Guinness Book of World Records! Klik hier om meer te lezen over de Efteling of lees natuurlijk gewoon dit artikel.

De grootste schommel ter wereld

De Halve Maen, beter bekend als het schommelschip, werd in 1982 geopend. Met zitplaatsen voor 85 mensen bereikte het enorme schip hoogtes van 25 meter. Dit leverde in 1988 dan ook de eerste vermelding in het Guinness Book of World Records op voor de Efteling. Het record voor het grootste schommelschip is vandaag de dag nog steeds in handen van de Halve Maen. Een zeer indrukwekkend record!

De grootste vogel

Met een hoogte van 9,2 meter en een spanwijdte van 22 meter is de vogel die de Vogel Rok bewaakt een recordhouder. In 1998 veroverde de iconische vogel het record voor grootste vogel als entree attractiepark in het Guinness Book of World Records.

De oudste operationele Carrousel

Buiten op het Anton Pieckplein staat de Carrousel van Giezen en Vermolen, ook wel de Vermolen molen genoemd. Deze carrousel is heel bijzonder. Gebouwd in 1865, is het namelijk de oudste nog werkende carrousel van de wereld! In 1995 werd deze carrousel gekocht door de Efteling. Voor de aankoop had de carrousel dus al een enorme geschiedenis van meer dan 100 jaar achter de rug. Zo heeft de draaimolen op de wereldtentoonstelling van Vancouver gedraaid in 1986 en heeft hij al flink wat rondjes op de kermissen door het hele land achter de rug. Deze carrousel werd oorspronkelijk zelfs door paarden getrokken! In 2001 werd de carrousel opgenomen in het Guinness Book of World Records. Dit stukje geschiedenis mag je dus echt niet missen in de Efteling.

De grootste stapel pannenkoeken

Het zijn niet alleen attracties die prijzen winnen in de Efteling. In 2014 wonnen de koks John Pijnappels en Humphrey den Otter het record pannenkoeken stapelen. Met een stapel van maar liefst 242 pannenkoeken die een hoogte bereikte van 91,2 ce