Breaking News

De mooiste stranden in Spanje

Met een kustlijn van 4964 km is Spanje een geliefde bestemming voor de liefhebbers van zon en zee. Met zoveel keuze is het lastig om een keuze te maken uit de mooiste stranden. Onderstaande travel trends geven een goede inspiratie om een mooi strand te bezoeken.

Catalonië beschikt over veel stranden die vaak wel druk aanvoelen. Playa El Trubacdor is een uitzondering op deze regel. Een 110 meter breed zandstrand met een lengte van 6 kilometer. Een hobbelig zandpad scheid het strand met een ondiep binnenmeer. Geschikt voor strandliefhebbers, natuurliefhebbers en watersporters.

Playa La Concha is het komvormige strand van de Baskische stad San Sebastian. Hier geniet je van het stadse leven en van het uitzicht over de Golf van Biskaje. Het strand loopt bijna onzichtbaar over in de Playa de Ondarreta.

Playa de Gulpiyuri is het strand tussen de steden Santander en Gijon. Het ligt op 100 meter afstand van de zee die te bereiken is via een prachtig netwerk van ondergrondse grotten. Dit kleine strand is een Spaans natuurmonument.

Travel nieuws voor de ware liefhebber. Playa de los Genoveses in de provincie Andalusië is door zijn omliggende landschap een van de mooiste stranden van Spanje. Het ligt ver van de drukke stranden en hotels en beschikt niet over voorzieningen. Hier neem je zelf je eten en drinken mee. Geniet van het strand en zijn omgeving.

Vanaf Playa de Zahara de los Atunes kijk je vanaf het strand naar het vasteland van Afrika. Het 12 kilometer lange strand ligt ten westen van Gibraltar in de provincie Cadiz. Geschikt voor lange wandelingen in een niet al te toeristische omgeving.

Playa Los Muerto, het strand van de doden, ligt in het natuurpark Cabo de Gata in Andelisië. Het strand is alleen te bereiken na een wandeling van 20 minuten. De beloning is kristalhelder water tussen mooie rotspartijen.

Playa de Ses Illetes is een paradijselijk strand op het eiland Formentera. Het turquoise water en witte strand geven de bezoeker een tropisch gevoel. Door bezoekers verkozen tot het mooiste strand van Spanje.