Breaking News

De mooiste bezienswaardigheden van Madrid

Midden in Spanje vind je Madrid, de hoofdstad van het land. Met ongeveer 6 miljoen inwoners is het een enorm grote stad, en meteen ook de grootste stad van Spanje. Zowel voor toeristen, voor bedrijven en voor politieke doeleinden is Madrid het centrum van het land, en dat merk je als je er bent. Het centrum is relatief druk wat voor een flinke verkeersdrukte kan zorgen, maar net buiten het centrum zul je merken hoe prachtig Madrid is. Tal van bezienswaardigheden kun je hier ontdekken, en het is dan ook niet gek dat jaarlijks vele toeristen er voor kiezen om een paar dagen Madrid te bezoeken. Je zult merken dat Madrid veel gezelligheid uitstraalt, en dat de vriendelijke inwoners van de stad er alles aan doen om het jou zo comfortabel mogelijk te maken. Wij lichten graag een aantal bezienswaardigheden toe die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Plaza Mayor

In het midden van de stad van je Plaza Mayor, een groot plein vol met cafés, terrassen en winkeltjes. Bovendien wordt op dit plein vaak muziek gemaakt door straatartiesten, waardoor er een heel gezellige sfeer op en rond het plein hangt. Veel toeristen gebruiken dit plein om even tot rust te komen. Even een kopje koffie of een broodje om vervolgens door te gaan naar de rest van het prachtige Madrid.

Koninklijk Paleis van Spanje

In Madrid is ook het Koninklijk Paleis te vinden. Dit is het werkpaleis van de koning van Spanje en is bovendien één van de grootste paleizen die je kunt vinden in Europa. Het paleis is zowel van de binnenkant als van de buitenkant een lust voor het oog en trekt dan ook veel toeristen. Natuurlijk is niet het hele paleis van binnen te zien omdat de koning hier ook veel is, maar een deel van het paleis kun je dagelijks bezoeken. Het is één van de grootste trekpleisters van de stad.

Estadio Santiago Bernabeu

Of je nu van voetbal houdt of niet, een bezoek aan het voetbalstadion van Real Madrid is absoluut de moeite waard. In dit voetbalstadion is ruimte voor ruim 80.000 toeschouwers die ongeveer één keer in de twee weken hun favoriete club aanmoedigen. Het is bovendien mogelijk om tijdens je bezoek aan Madrid een stadiontour te boeken. Hiermee krijg je onder andere een kijkje in de kleedkamers, het museum en natuurlijk mag je aan de rand van het veld staan.

Ben jij op zoek naar een leuke bestemming voor een volgende stedentrip, overweeg dan zeker Madrid. De stad is prima bereikbaar per vliegtuig vanuit Nederland. Vrijwel dagelijks gaan er verschillende vluchten naar Madrid vanuit Nederlandse vliegvelden. Een bezoekje aan deze stad zul je niet snel vergeten.