De 10 beste motorroutes in Europa

Een geweldige motorroute zou volgens de liefhebbers fijne bochten moeten hebben. Zodat je zeker af en toe je knie naar beneden kunt bewegen en je hartslag kan verhogen. Als de route een fijn wegdek heeft en het zicht goed is, des te beter. Voeg daar dan nog een prachtig landschap plus een echt gevoel van avontuur aan toe en je hebt een heus Europees ‘motor nirvana’!

Als jij ook graag samen met andere motorliefhebbers op jullie stoere motoren met je retro jethelmen in Europa wilt touren, dan zijn dit een aantal aangename motorroutes.

Het uiterste noorden van Nederland

De Friese elfsteden tocht op de motor, die ongeveer 200 km lang is, heeft als begin en eindpunt Leeuwarden. Deze bijzondere tocht op de motor neemt je mee langs alle bekende Friese 11 steden en toont je daartussen de fraai landelijk gelegen omgeving.

Of in het uiterste zuiden van Nederland

Een rondje Zuid Limburg is ook altijd een mooi uitje van iets meer dan 120 km. Met als start en eindpunt Gulpen, die vooral om haar Gulpener bier bekend staat. Het is een speciale route die naar het 3 landenpunt en het natuurpark Les Haute Fagnes in België leidt. Om vervolgens via Margraten en Valkenburg weer richting Gulpen terug te keren. Deze route biedt veel bochten en fijne binnendoor wegen!

Een motorroute in het oosten van België

Een rondje in de Ardennen en Eifel doet ook veel motorrijders goed. Malmedy is hierbij het start en eindpunt. En de route van bijna 200 km zelf loopt via het Natuurpark Les Haute Fagnes richting Eupen. Waarna je vervolgens bij Monschau de grens met Duitsland overgaat. Via het prachtige Nationalpark Eifel gaat de motorroute vervolgens verder via Schleiden en Stadtkyll langs de Kyll Kronenburger See. Waarna je in België via Stausee Bütgenbach weer terug naar Malmedy tourt.

Een motorroute door Vlaanderen plus het noorden van Frankrijk

Vanuit Deerlijk in België is er een prachtige motorroute van 240 km die je binnendoor langs Kortrijk en Ypres richting de grens met Frankrijk leidt. Via plaatsen zoals Merville en La Bassée kom je dan uiteindelijk in het Parc Régional Scarpe-Escaut uit. Je tourt zo op jouw motor via veel slingerende wegen aangenaam door dit nationale park om uiteindelijk weer bij de Belgische grens uit te komen en naar Deerlijk terug te keren.

Een motortour in het Duitse Zwarte Woud

 

Met haar begin en eindpunt in Todtnau is er een schitterende route van 185 km door de bergen van het Zwarte Woud. Rijdt hiervoor via de wonderschone en slingerende wegen van de Schauinsland Straße via Gletscherkessel Präg binnendoor terug naar Todtnau.

Een Duits rondje in de Allgäuer Alpen

Het start en eindpunt is hierbij Lindau. In deze 230 km motorroute ga je vanuit Lindau richting Oberjoch. Eenmaal de grens over met Oostenrijk, tour je via de Hochtannbergpass naar de Brittenburg en via Bregenz weer terug. 

Voor meer informatie met de bijbehorende routekaarten van de bovenstaande routes zou je op de motorcamping.eu website kunnen kijken. Hieronder vind je vervolgens nog een paar andere toproutes en bestemmingen voor motorroutes in Europa. 

De Stelviopas in Noord-Italië

De Stelviopas is één van de meest bekende passen in de Alpen. De zeer unieke motorroute die je hier kunt nemen, wordt over het algemeen als één van de beste motorroutes ter wereld beschouwd. Het biedt maar liefst 48 haarspeldbochten die je gezamenlijk naar een hoogte van 2.750 meter brengen! De uitzichten over de Alpen zijn hier ook absoluut fantastisch. Maar let op: het kan soms wel een redelijk drukke weg zijn.

De Amalfi Kust in Zuid-Italië

Deze zeer klassieke motorrit bestaat uit 50 km draaien en keren. Het toont niet alleen veel steile kliffen die over de kust uitkijken maar ook vele kleurrijke dorpjes en een fantastische Italiaanse sfeer. Bewonder hier vooral de bergen en rotswanden aan de ene kant. Maar kijk ook zeker aan de andere zijde goed om je heen om zo de oogverblindende blauwe zee te zien.

De N222 in Portugal

De N222 is absoluut één van de mooiste wegen in Portugal. Het loopt dwars door het Portugese wijngebied en volgt bovendien de spectaculaire Douro valley. Het werd onlangs zelfs tot één van de mooiste wegen ter wereld uitgeroepen. Het 27 km lange gedeelte tussen Peso da Régua en Pinhão alleen heeft alleen al 93 bochten en biedt als motorroute fantastische uitzichten over de vallei en haar omliggende wijngaarden.

De Wild Atlantic Way in Ierland

Als laatste melden we nog graag dat, als je op zoek bent naar een epische ervaring die echt van alles biedt, je niet verder hoeft te zoeken dan de Wild Atlantic Way in Ierland. Het biedt immers fraaie uitzichten langs uitgesneden kusten en kliffen. Dit alles in een mooi heuvelachtig terrein. De totale motorroute hiervan is trouwens 2.500 kilometer! Dit is een route die vanaf het schiereiland Inishowen begint en naar de Keltische kust leidt. Het zal je steevast met zowel het historische als het hedendaagse Ierse leven in contact brengen.

Ben jij ook van plan om alleen met je motor of met een groep door Europa te touren? Wil je hiervoor graag een aantal fantastische plaatsen bezoeken en epische wegen berijden? Dat is dan geen probleem, want de bovenstaande motorroutes bieden je zowel dichtbij huis als ver weg een aantal geweldige mogelijkheden.