Breaking News

Cultuur en zon gaan hand in hand tijdens een vakantie op Samos

  • admin
  • maart 29, 2019
  • Reacties uitgeschakeld voor Cultuur en zon gaan hand in hand tijdens een vakantie op Samos

Samos is een relatief klein Grieks eiland in de Egeïsche Zee. Het behoort tot de Egeïsche Eilanden. De havenstad Vathy, ook wel ‘Kos Stad’ genoemd is de hoofdstad van het eiland. Op Samos vind je de Kerketefsberg, die wel wordt beschouwd als de hoogste berg in de Egeïsche Zee. Samos is een bergachtig eiland in tegenstelling tot bijvoorbeeld Kos, wat zeer vlak is. Het eiland is wereldberoemd om zijn witte wijn: samoswijn. Deze wijn is gemaakt van muskaatdruiven en geldt als een nationale lekkernij.

Bezienswaardigheden op Samos: wat moet je beslist bekijken

Er zijn een aantal bijzonder mooie plekken op het Griekse eiland Samos, die een bezoekje tijdens je vakantie Samos beslist de moeite waard maken. Samos heeft voor ieder wat wils. Zo kun je als natuurliefhebber je hart ophalen bij het prachtige berglandschap dat gepaard gaat met wonderschone stranden en een indrukwekkende kustlijn. Maar ook voor de geschiedenisfanaten is er genoeg te beleven op Samos. Zo is het de thuishaven van een van de bekendste wiskundigen uit de tijd van de oude Grieken: Pythagoras.

De drie beste stranden van Samos

Wil je gedurende je Samos vakantie genieten van de zon en de zee en ontspannen op een prachtig strand ? Samos heeft drie stranden die er echt uitspringen: het strand van Tsamadou, het Potokaki strand en het Lemonakia strand. Om bij deze laatste plek te beginnen; het Lemonakia strand bevindt zich op iets meer dan tien kilometer afstand van de hoofdstad Vathy. Je kunt er voldoende strandstoelen en parasols vinden waar je tegen betaling gebruik van kunt maken. Het strand ligt ook vlakbij Kokkari, een geweldig stadje om te bezoeken en te genieten van een echte Griekse maaltijd na een fijne dag op het strand. Bijzonder aan het Lemonakia strand is het feit dat je wordt omringd door een aantal steile kliffen. Je kunt het strand gemakkelijk bereiken, ook met het openbaar vervoer.

Tsamadou is het officiële naaktstrand op Samos

Van Lemonakia is het een klein stukje naar het strand van Tsamadou. Dit strand vind je op zo’n drie kilometer afstand van het plekje Kokkari. Het is een aardig ‘groen’ strand, dat wil zeggen dat je er genoeg planten en groene bomen in de omgeving vindt. Via een klein paadje kom je terecht bij een boulevard met daaraan genoeg cafeetjes en restaurantjes om je onder het genot van een hapje en een drankje tot laat in de avond te vermaken. Voor je wordt teleurgesteld: Tsamadou is geen zandstrand. Het is een strand met een zachte stenen ondergrond en net als bij de andere stranden zijn er ook hier genoeg strandbedden en parasols te huur. Let er wel op tijdens je vakantie op Kos dat Tsamadou ook het officiële naaktstrand op het eiland is.

Het strand Potokaki: veertien kilometer zeer schoon strand

Ook het strand van Potokaki vind je op een steenworp afstand van de hoofdstad Vathy en vlak bij het stadje Pythagorion. Het is een zeer populair kiezelstrand omdat het zo schoon is en netjes onderhouden. Ook de lokale bevolking van Samos zul je op dit strand vinden. Het is gemakkelijk bereikbaar, ook met het openbaar vervoer dat op Samos in de vorm van bussen beschikbaar is. Net zoals alle stranden op Samos kun je hier tijdens je vakantie op Samos prima een parasol en een strandstoel huren om ontspannen de dag door te brengen. Het neerleggen van je handdoekje is misschien wat minder comfortabel, aangezien Potokaki een kiezelstrand is en geen zandstrand.

Meer informatie over een Samos vakantie kun je vinden op www.vakantiesamos.eu