Breaking News

Alleen op reis.

Alleen op reis | tips alleen reizen

Alleen reizen wordt ook wel soloreizen genoemd. Duizenden mensen gaan dagelijks alleen op reis.  Vaak gaan ze backpacken, een verre rondreis of wereldreis maken maar je kunt natuurlijk ook alleen een weekendje weg gaan of een korte reis maken. Op deze blog wat informatie en tips voor mensen die een reis willen gaan boeken en alleen op pad willen gaan.  Alleen reizen heeft zo zijn voordelen maar er kleven ook risico’s aan, zeker als je als jonge vrouw een grote reis gaat maken. Lees hier meer over de voordelen en nadelen van alleen reizen. Lees ook wat de alternatieven zijn zoals het reizen in groepsverband. En, er zijn ook vakanties voor singles. Een veilige manier van reizen en zeker gezellig!

Alleen op reis als vrouw.

Als je als vrouw alleen op reis gaat, is een extra goede voorbereiding wenselijk.  Zeker als je als jonge vrouw alleen op reis gaat en gaat backpacken in Azië, Zuid-Afrika of Zuid-Amerika is extra voorzichtigheid geboden. Als jonge vrouw ben je extra kwetsbaar en het is belangrijk dat je vooraf goed in kaart brengt welke landen of regio’s je het beste kunt mijden.  Belangrijk is dat je altijd mobiel bereikbaar moet zijn, gegevens van SOS hulpdiensten en alarmcentrales bij je hebt en in goed bekend staande hostels, pensions,  hotels of andere accommodaties overnacht.  Als je uit gaat, kleed je in bepaalde gebieden dan “niet te uitdagend” en ga ’s avonds laat niet alleen op straat. Als vrouw een wereldreis maken, backpacken of lang gaan reizen. Het is natuurlijk één groot avontuur maar wel met bepaalde risico’s.  Als je na het lezen van deze reistips wat geschrokken bent, je kunt natuurlijk ook een groepsreis of single vakantie boeken. Solo reizen is leuk maar er zijn altijd alternatieven.

Lees hier meer tips als je als vrouw alleen op reis gaat.

Alleen op reis als man.

Als je een lange reis gaat maken als man en alleen gaat reizen, loop je in theorie wat minder risico’s dan alleenreizende vrouwen. Maar ook als als man loop je risico’s.  Daarom enkele reistips. Reis bijvoorbeeld nooit met veel contant geld op zak en mijd achterstandswijken en risicogebieden.  Zorg voor een telefoon met bereik in de hele wereld en bereid je reis goed voor. Als je als man bijvoorbeeld gaat backpacken in Australië of Nieuw-Zeeland oriënteer je dan via een backpack website.  Een goede voorbereiding van je reis is ook voor jou als man van groot belang.

Niet alleen op reis gaan?

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om niet alleen op reis te gaan. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een groepsreis, single vakantie, wijnreis of cruise.  Ook kun je deelnemen aan een backpack groepsvakantie, actieve reis waarbij bergbeklimmen centraal staat of een tennis reis.  Zoveel mensen, wensen als mogelijkheden. Als je niet alleen op vakantie wilt gaan, zijn er voldoende alternatieven.