6 Minst populaire reisbestemmingen ter wereld

Wanneer de meeste mensen aan vakantiebestemmingen denken, komen de gebruikelijke verdachten in hen op: Parijs, Rome, Cancun. Maar wat als je op zoek bent naar een bestemming die een beetje meer buiten de gebaande paden ligt? In deze blogpost verkennen we zes van de minst populaire reisbestemmingen in de wereld. Hierbij gebruik ik als bron de gegevens van de World Tourism Organization. Er zijn plekken waar je nog volop rust kunt vinden – en zonder dat je het op moet nemen tegen hordes toeristen.

Tip 1: Belize

Belize is een klein land in Midden-Amerika, met een bevolking van iets meer dan vierhonderdduizend mensen. Het is door het tijdschrift Forbes uitgeroepen tot een van de tien beste plaatsen om met pensioen te gaan. Dit land biedt enkele unieke ervaringen, zoals cave tubing door de vele grotten of het verkennen van Maya-ruïnes zoals Xunantunich, die nog vrij onbekend zijn maar veel inzicht bieden in een oude beschaving die ooit in dit gebied bloeide. De stranden langs de kust bieden ook uitstekende mogelijkheden om te surfen! Belize staat niet hoog op de lijstjes van de meeste reizigers omdat het nogal afgelegen is. Maar ben je op zoek bent naar een avontuur dan is dit je kans.

Tip 2: Moldavië

Moldavië is een klein land in Oost-Europa, begrensd door Oekraïne en Roemenië. Het telt ongeveer vier miljoen inwoners, maar veel toeristen beseffen niet dat dit gebied echt bestaat of weten op kaarten niet waar het ligt. Hoewel ze misschien wel over de uitstekende wijn ervan gehoord hebben. De hoofdstad Chisinau biedt bezoekers mooie architectuur zoals de Triomfboog die gebouwd werd om de overwinning op het leger van Napoleon in 1812 te herdenken. Er zijn ook veel musea met kunst van plaatselijke kunstenaars en van andere landen zoals Duitsland en Oostenrijk die Moldavië tijdens de Tweede Wereldoorlog bezetten. Buiten de stad vind je meer natuurschoon zoals het Milestii Mici meer, waar je misschien zelfs het geluk hebt wilde everzwijnen te zien rondzwerven door de wijngaarden. Dit is een prima bestemming in Europa buiten de gebaande paden.

Tip 3: Samoa

Samoa is een eilandenketen die ongeveer halverwege tussen Hawaii en Nieuw-Zeeland ligt. Er wonen iets meer dan tweehonderdduizend mensen, van wie de meesten Polynesisch zijn. Dit land heeft prachtige stranden – sommigen zeggen dat het de beste ter wereld zijn – en ook weelderige regenwouden, watervallen, en vulkanen. Er zijn hier ook veel culturele ervaringen te beleven, zoals leren hoe je traditionele Samoaanse handwerken maakt of een kerkdienst bijwonen compleet met zang en dans. Omdat het moeilijk kan zijn Samoa te bereiken, je zult waarschijnlijk via Auckland of Honolulu moeten vliegen, is het niet een populaire bestemming voor toeristen. Zo heb je dit paradijs voor jezelf.

Tip 4: Guyana

Guyana is een klein land aan de noordoostkust van Zuid-Amerika. Met een bevolking van minder dan een miljoen mensen wordt het door toeristen vaak over het hoofd gezien ten gunste van zijn grotere buren Brazilië en Venezuela. Maar Guyana heeft bezoekers veel te bieden, o.a. regenwouden (de grootste die nog in Amerika over zijn), bergen, watervallen, en rivieren. De hoofdstad Georgetown herbergt veel mooie gebouwen uit de koloniale tijd en biedt ook uitstekende mogelijkheden om te winkelen voor wie op zoek is naar unieke handgemaakte voorwerpen.

Tip 5: Bhutan

Bhutan is een klein land in de Himalaya met een bevolking van iets meer dan zevenhonderdduizend mensen. Dit geïsoleerde land is bekend om zijn kloosters en tempels, en ook omdat het het laatste land ter wereld is dat de democratie invoerde. Het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen, dus je kunt verwachten dat je hier veel vindt dat ongerept en onaangeroerd is door buitenstaanders. Een unieke ervaring die je hier kunt beleven is een bezoek aan een plaatselijke boerderij, waar je traditionele Bhutanese gerechten geserveerd krijgt en de gelegenheid hebt de plaatselijke bevolking te ontmoeten en over hun cultuur te leren. Als je op zoek bent naar een bestemming buiten de gebaande paden die een unieke culturele ervaring biedt, dan moet Bhutan bij de top van je lijst staan!

Tip 6: Tuvala

Tuvalu is een klein land in de Stille Oceaan. Met iets meer dan elfduizend inwoners is het een van de dunst bevolkte landen ter wereld. Deze eilandnatie bestaat uit negen atollen en heeft enkele prachtige stranden, en ook een paar interessante culturele ervaringen die toeristen kunnen opdoen, zoals leren over traditionele vismethoden of het bijwonen van een kerkdienst. Omdat het moeilijk kan zijn Tuvalu te bereiken aangezien je via Fiji moeten vliegen, is het geen populaire bestemming voor toeristen. Aan jou de mogelijkheid om hier gebruik van te maken.

Dus als je op zoek bent naar een avontuur buiten de gebaande paden, ga dan nu kiezen naar welke bestemmingen je toe zou willen. Als het reizen na de corona epidemie weer mogelijk wordt, ga je mooie dingen beleven.