Breaking News

4 redenen waarom je volgende vakantie naar Tanzania moet zijn!

  • admin
  • augustus 24, 2018
  • Reacties uitgeschakeld voor 4 redenen waarom je volgende vakantie naar Tanzania moet zijn!
4 redenen waarom je volgende vakantie naar Tanzania moet zijn!

1.    Ontmoet de Masai

De Masai zijn de krijgers van de Serengeti. Een nomadenstam die erin geslaagd is om hun eeuwenoude tradities te behouden in de moderne tijd. Dit zie je ook terug in hun sieraden en kleding, de Masai dragen vaak maar 1 of 2 doeken (shuka) over hun lichaam.  Zowel de mannen als vrouwen dragen oorbellen, er worden gewichtjes gehangen aan de oorbellen om de oorlellen uit te rekken. De kraaltjes in hun kettingen hebben een bepaalde betekenis, zo is ook te zien aan de sieraden of iemand getrouwd is.

2.    Kilimanjaro

Dit is voor mij een van de belangrijkste reden om te gaan. Met 5.895 meter is de Kilimanjaro Afrika’s hoogste berg.  De Kilimanjaro beklimmen is natuurlijk wel een uitdaging, alleen is de top van de Kilimanjaro verassend toegankelijk. Met 4-5 dagen klimmen ben je op de top, en ik kan je garanderen dat je zo een moment nooit meer vergeet.

3.    Ngorongoro krater

Ook wel de Tuin van Eden van Afrika genoemd. Misschien heb je er wel eens van gehoord, een gigantische krater waar veel wildlife bij elkaar komt. Het is dan ook zeker de moeite waar als je in Tanzania bent om de Ngorongoro te bezoeken. Het is een prachtig gezicht en je hebt een groot kans om veel van de wilde dieren van Tanzania op een plekte zien.

4.    Dar es Salaam

Een mooie stad waar je ’s avonds op het strand kan genieten van fijne muziek. Er wordt tot laat in de avond Tanzaniaanse pop gespeeld en eigen vorm van Hiphop genaamd Bongo Flava. Verder kun je heerlijk verse vis halen op de markt en voor je laten bereiden.  Vergeet niet een portie gefrituurde inktvis te halen wat daar veel verkrijgbaar is!

Dit is een kleine selectie van waarom je vakantie naar Tanzania zou moeten zijn. Er valt natuurlijk nog veel meer te ontdekken in het cultuurrijke en schitterende parel van Afrika. Je hebt de keuze om een onvergetelijke safari te doen, of de cultuur van de vriendelijke inwoners te leren kennen. Voor meer informatie over Tanzania kun je contact opnemen met reisaanbieder die gespecialiseerd zijn in reizen naar Tanzania.