Breaking News

4 bezienswaardigheden van de oude stad Rome

Staat er voor de volgende vakantie een rondreis Italië gepland? Vergeet dan ook niet om een bezoek te brengen aan (een van) de fascinerende steden die dit land te bieden heeft. Denk je aan Italië, dan denk je – behalve aan knappe mannen en pizza – vrijwel gelijk ook aan Rome. Niet alleen de hoofdstad, maar ook de grootste stad van het land. In dit artikel benoemen wij vier bezienswaardigheden die absoluut het overwegen waard zijn.

1.    Colosseum

Een rondreis Italië is niet compleet zonder een bezoek aan het Colosseum: één van de vele bezienswaardigheden van de oude stad Rome. Het Flavisch Amfitheater, beter bekend als het Colosseum, is gebouwd in de 1ste eeuw na Christus en bevindt zich in het centrum van de stad. Het bouwwerk was bedoeld voor de spelen (voorstellingen) die georganiseerd en gefinancierd werden door de heersende keizer, waar Titus er een van was. De laatste bekende voorstelling werd hier gehouden in 523. Op 7 juli 2007 werd het Colosseum tot een van de zeven wereldwonderen gekozen en staat het bouwwerk afgebeeld op de Italiaanse 5 eurocent. Dat maakt deze bezienswaardigheid tot een absolute must see dus!

2.    Forum Romanum

Een andere interessante plaats is het Forum Romanum: een van de grootste toeristische attracties van de oude stad Rome. Forum Romanum is Latijn voor ‘Romeins marktplein’. Tijdens de oudheid was dit dan ook het centrum van Rome. In de gloriedagen van het Romeinse Rijk (circa 753 voor Christus tot 476 na Christus) was het Forum Romanum het politieke, juridische, religieuze en commerciële centrum van Rome. Tegenwoordig vormen de restanten van onder andere de antieke gebouwen van het Forum, waaronder de tempels van Castor en Pollux, een archeologisch park, dat je tegen betaling kunt bezoeken.

3.    Piazza di Spagna

Een van de andere bezienswaardigheden van Rome is het Piazza di Spagna. Dit onregelmatig gevormde plein (Piazza is Italiaans voor ‘plein’) heeft zijn naam te danken aan de Spaanse ambassade bij het Vaticaan. De beste omschrijving die gegeven kan worden aan het plein is die van een zandloper of trapezium waar enkele straten op uitkomen. De Spaanse Trappen, onderdeel van deze – en zelf ook een – bezienswaardigheid, voeren omhoog naar de Trinità dei Monti: een Franse kerk. Onderaan de Spaanse Trappen staat de Fontana delle Barcaccia: een fontein in de vorm van een kleine boot. En dat zijn nog maar een paar van de bezienswaardigheden die op het Piazzi di Spagna te bewonderen zijn.

4.     Trevifontein

De Fontane delle Barcaccia brengt ons bij een andere fontein. De Trevifontein; de grootste en bekendste fontein van de oude stad Rome. Net als eerdergenoemde fontein, is ook deze fontein gelegen aan een plein, namelijk het Piazza di Trevi. De Trevifontein heeft een hoogte van 26 meter en een breedte van 22 meter. Wil je ooit terugkeren naar Rome? Ga dan met je rug naar de fontein staan, sluit je ogen, denk aan Rome en gooi met je rechterhand over je linkerschouder een muntje in het water. Wil je toch liever die knappe Italiaan ontmoeten en een pizza met hem eten? Gooi dan op dezelfde wijze twee muntjes in het water. Zo gaat althans het verhaal. De “opbrengst” hiervan wordt trouwens aan goede doelen geschonken.

Welke van deze bezienswaardigheden staat er op jouw bucketlist?